Hout is een natuurproduct houdt u er dus rekening mee dat de geleverde uitvoering nooit exact het zelfde kan zijn als het getoonde monsterbord. Natuurlijk wel dezelfde uitstraling. U kunt bv. kiezen uit de onderstaande sorteringen: waarbij we van de eerste 3 sorteringen een visgraat laten zien voor een goed vergelijk.

qwartiers eiken

Qwartiers Eiken

Qwartiers gezaagd Eiken dat is Eiken dat recht op de draad gezaagd is en daarom ook de meest rustige uitstraling heeft door alleen langsstrepen, wel zijn hier in de mergstrepen ook wel spiegels genoemd zichtbaar en geven QFQ  juist hun bepalende uitstraling. Deze sortering wordt veel toegepast in stroken , Visgraat of andere patroonvloeren.

eiken natuur

Eiken Natuur (Premier)

De opvolgende sortering is Eiken natuur ook wel Premier of 1e keus genoemd. In deze sortering zit ook dosse gezaagd hout waardoor en een mooi beeld van kronkelende nerven zichtbaar is net als bij QFQ  zitten hier geen Knoesten of Kwasten in het hout. Een Eiken natuur sortering is veelal een mix van QFQ en Dosse gezaagd hout ook deze sortering wordt veelal toegepast in stroken, visgraat en overige patroonvloeren.

1b

1B

1B is is een sortering waarbij ook kleine knoestjes tot ca. 1cm voorkomen en de nerf van het hout is ook meer zichtbaar. Hierdoor oogt de vloer uit zichzelf ook al iets donkerder. Deze sortering komt men meer tegen in wat bredere vloerdelen en dus minder in stroken en patroonvloeren maar zoals 0p de foto te zien is het wel degelijk mogelijk en geeft het een mooi beeld van een levendige vloer.

eiken rustiek

Eiken rustiek A

Eiken rustiek A is een wat meer robuste sortering waarbij de knoesten groter mogen zijn dan 1cm maar wel gesloten en in de praktijk vaak gezonde knoesten genoemd. Deze sortering ziet men veel dus toegepast in bredere vloerdelen ok wel planken voeren genoemd al dan niet verouderd. De afgebeelde vloer is een verouderde vloer en dat kom je steeds meer tegen en is dus bijna altijd gemaakt van de sortering A of A-B

Eiken Rustiek A-B

De laatste toegepaste sortering is Eiken Rustiek A-B hierin komen grote en ook wel open knoesten in voor, maar ook barsten en scheurtjes zijn toegestaan. Deze sortering wordt veel toegepast bij mensen die een vloer met echt Landelijke uitstraling wensen. Juist verouderde vloeren zijn er in trek bij een wat meer landelijke woonstijl, dit zijn echte leef vloeren juist omdat wij ze voor u al wat beschadigd hebben, geeft dit echt het gevoel van een zorgeloze vloer met een beperkte onderhoudsbehoefte.

Graag laten wij u bij ons in de toonzaal bij Woondock de verschillende mogelijkheden zien en voelen.

Van woensdag t/m zondag zijn wij van 12.00 uur tot 16.30 aanwezig voor al uw vragen. Zijn wij er onverhoopt even niet omdat wij ook veel bij onze klanten op locatie zijn, dan is de showroom wel altijd open en kunt u uw vragen stellen bij een van de medewerkers van Woondock. Natuurlijk kunt u ook vooraf even bellen voor een afspraak, op 06-20456078 wij reserveren dan graag tijd voor u

Bezoek hier de site van HARO voor meer informatie en inspiratie.
>www.haro.com